Elektrisch zonnescherm doek vervangen

Het zonnescherm doek vervangen van een elektrisch zonnescherm is niet moeilijk, wanneer u onze montagevideo als hulpmiddel gebruikt. In onze nieuwste montagevideo laten wij u zien hoe u een elektrisch zonnescherm doek vervangt. Het zonneschermdoek vervangen is zo ingewikkeld niet, het afstellen van de motor van uw zonnescherm vergt alleen de nodige aandacht. Dit aspect komt uitgebreid aan bod in onze montagevideo, die u hieronder kunt bekijken.

Er zijn diverse merken zonweringmotoren, die allen net iets anders werken. Het voordeel is wel, de basis is hetzelfde. Ondanks dat de knoppen of draaistiften per merk verschillen, blijft het doel om het elektrische zonnescherm weer juist afgesteld te krijgen nadat u het zonnescherm doek heeft vervangen. Nadat u het zonnescherm doek van uw elektrische zonnescherm heeft vervangen, staat de motor nog niet correct afgesteld. Nadat u het nieuwe zonneschermdoek in de cassette heeft geschoven, zult u zien dat het doek volledig slap hangt. Dit hoort natuurlijk niet zo te zijn, dit hoort weer mooi strak te staan. Dit is, zoals ook in de montagevideo te zien is, te realiseren door als volgt aan de slag te gaan:

Onderafstelling
Hierbij dient u de voorlijst (de aluminium balk die naar voren uitschuift) op de juiste positie te laten stoppen. Die positie bereikt u door om en om aan één van de knoppen of stiften te draaien en de schakelaar (of afstandsbediening) te gebruiken om zo tot de juiste eindpositie te komen. 

Bovenafstelling
Als de voorlijst op het juiste punt stopt, dient u nu de andere knop of stift te gebruiken om de voorlijst naar de cassette te draaien (het zonnescherm draait u nu in), totdat deze perfect sluit. Draai een aantal keer aan de knop en beweeg vervolgens de schakelaar (of afstandsbediening) naar beneden en naar boven, om de juiste positie te bereiken.

Bekijk ook onze andere montagevideo's:
- Zonweringdoek monteren (handbediend scherm)
- Zonweringdoek opmeten
- Doekpeesdikte opmeten

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, hoort uw zonnescherm volledig te sluiten en bij het uitdraaien te stoppen op het gewenste uitvalpunt. Heeft u na het zien van de montagevideo nog vragen over een elektrisch zonnescherm doek vervangen? Stuur dan gerust een e-mail naar info@zonneschermdoek.nl of bel 085-1304012 voor advies.