Nieuws van Zonneschermdoek.nl

05-12-2018

Hoe herkent u een zonneschermdoek van goede kwaliteit?

Wanneer u heeft besloten het doek van uw zonnescherm te vervangen, wilt u graag een zonneschermdoek kopen van goede kwaliteit dat jarenlang meegaat. Hopelijk heeft u van uw bestaande zonweringdoek 10, 15, 20 jaar (of zelfs langer) kunnen genieten. U bent waarschijnlijk op zoek naar het goedkoopste zonneschermdoek zonder dat u hoeft in te leveren op kwaliteit.

Alle zonneschermdoeken die wij verkopen zijn van dezelfde, hoogstaande kwaliteit en zijn van het merk Tibelly. Er bevindt zich dus geen verschil in kwaliteit binnen onze collectie. Een zonneschermdoek van goede kwaliteit moet volgens ons aan de volgende eigenschappen voldoen:

 • Lange levensduur
  Wanneer u een nieuw doek voor uw zonnescherm aanschaft, wilt u dat deze lange tijd meegaat. Van uw huidige zonweringdoek heeft u als het goed is ook minstens 10 jaar plezier gehad. Onze zonneschermdoeken voldoen aan zeer strikte, technische eisen waardoor een lange levensduur kan worden gewaarborgd. Ieder doek dat wij confectioneren, is gemaakt van de acrylvezel, waarbij de kleur in de kern van de vezel zit. Dit draagt bij aan het behouden van de kleur op lange termijn. U wilt tenslotte niet dat uw zonnescherm doek na verloop van tijd verkleurt. Bovendien ontvangt u op ieder zonweringdoek vijf jaar fabrieksgarantie. Wees niet bang dat de naden van een nieuw doek op korte termijn loslaten, vandaag de dag wordt er gebruikgemaakt van garen die bestand zijn tegen felle zon. Liever een zonnescherm doek zonder naden? Kies dan voor naadloos zonneschermdoek.
   
 • UV-bescherming
  Meestal wordt een zonneschermdoek niet alleen gebruikt om de zon uit de woning te weren, maar ook om hier tijd onder door te brengen. Wanneer het warm is en de zon schijnt fel, is het aangenaam als u in de schaduw onder uw zonnescherm doek kunt zitten. Het is dan wel zo fijn als het zonneschermdoek u dan ook beschermt tegen schadelijke Uv-straling. Het langdurig blootstellen aan de zon kan namelijk de nodige schade aan uw huid veroorzaken. Al onze zonweringdoeken bieden daarom bescherming tegen minstens 90% van de Uv-straling. Daarnaast wordt ook nog eens 70% van de warmte van de zon tegengehouden.
   
 • Beschermende coating
  Een zonneschermdoek van goede kwaliteit biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar biedt ook bescherming tegen vuil en neerslag. Al onze zonweringsdoeken krijgen daarom een speciale nabehandeling. Dit zorgt er eveneens voor dat het zonneschermdoek schoonmaken eenvoudig is. Houd er echter wel rekening mee dat een Tibelly zonneschermdoek niet geschikt is om veelvuldig te gebruiken met regen. Een bui zo nu en dan kan geen kwaad, het naderhand goed laten drogen van het doek is daarbij aan te raden!

Nog niet overtuigd? Lees dan nog 5 redenen om voor een zonnechermdoek van Tibelly te kiezen.