Nieuws van Zonneschermdoek.nl

28-06-2017

Zonneschermdoek vervangen met behulp van snelmontagestrip

Bent u van plan om het doek van uw uitvalscherm of knikarmscherm te vervangen? Dan kunt u onze video’s bekijken waarin wij u laten zien hoe u uw zonweringdoek kunt vervangen. In onze montagevideo’s is te zien dat er aan beide kanten van het zonnescherm voldoende ruimte is om het zonneschermdoek aan de bovenzijde uit de cassette te verwijderen. Bevindt uw zonnescherm zich bijvoorbeeld tussen twee muren of is er weinig ruimte aan beide zijkanten van het scherm? Dan biedt de snelmontagestrip oplossing!

Wat is een snelmontagestrip?

De snelmontagestrip is een kunststof strip die over de gehele breedte van de bovenzijde van het zonneschermdoek wordt geconfectioneerd, in plaats van de bovenzoom. Allereerst dient u het bestaande zonneschermdoek uit de cassette te verwijderen. Is er aan de bovenkant te weinig ruimte om het doek uit de cassette te schuiven? Dan kunt u het zonneschermdoek aan de bovenzijde afsnijden. Vergeet niet de doekpees die zich nu in de doekgleuf van de buis bevindt, te verwijderen. De snelmontagestrip dient namelijk in de doekgleuf van de bovenbuis te worden gehaakt. 

Hoe monteert u een zonneschermdoek met snelmontagestrip?

Heeft u het bestaande doek uit het zonnescherm verwijderd? Dan schuift u allereerst het nieuwe zonneschermdoek aan de voor- ofwel onderzijde van het zonnescherm in de doekgleuf, waarna u het doek op de rol naar boven rolt. De snelmontagestrip is vrij flexibel waardoor u deze gemakkelijk in de bovenbuis haakt met behulp van een kleine schroevendraaier. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een snelmontage strip hoeft er aan de bovenzijde van het zonweringdoek geen doekpees in de zoom te worden geschoven, aan de onderzijde dient dit wel te gebeuren. 

Zonneschermdoek met snelmontagestrip bestellen

Indien u kiest voor een zonneschermdoek met een snelmontagestrip, dan is het raadzaam dat er twee extra slagen doek om de rol van de bovenbuis zitten. Eén slag is ongeveer 15 centimeter. Aan de bevestiging van het zonweringdoek met een snelmontagestrip zijn geen extra kosten verbonden. Wanneer u in de winkelwagenomgeving (stap 4) zit, kunt u in het opmerkingenveld aangeven dat u een snelmontage strip wenst. Wilt u hierbij vermelden of het bestaande zonneschermdoek onder- of bovenlangs oprolt op de bovenbuis? 

Heeft u nog vragen over het monteren of bestellen van een zonneschermdoek met een snelmontagestrip? Neem dan contact met ons op.