Veelgestelde vragen zonneschermdoek

Doekvervanging voor uw type zonnescherm

Kan ik het zonneschermdoek vervangen van zowel een uitvalzonnescherm als een knikarmzonnescherm?


Een zonneschermdoek vervangen is mogelijk bij alle modellen uitval- en knikarmschermen.  Het ene model is wat ouder dan de ander, maar de techniek en mechaniek werkt doorgaan volgens hetzelfde principe.  Veelvoorkomende merken zonneschermen waarbij het zonneschermdoek wordt vervangen zijn: Weinor, Mado, Rainbowsol, Sunpoint, Luxaflex en Verano.

Twijfelt u of doekvervanging bij uw type zonnescherm mogelijk is, lees dan onderstaande vragen: 

 • Hoe oud is uw zonnescherm? Wanneer uw zonnescherm 10, 20 of zelfs 30 jaar oud is, kunt u het zonneschermdoek vervangen. Hoe oud het zonnescherm is, is niet het belangrijkst. De staat waarin uw zonnescherm verkeerd, is doorslaggevend.
 • Kunt u de schroeven van het zonnescherm nog los krijgen? Om het doek van uw zonnescherm te vervangen, dient u een aantal onderdelen te demonteren. 
 • Beschikt u over een elektrisch bediend zonnescherm? Bekijk dan of de motor nog goed functioneert. Om het zonweringdoek te vervangen, moet de motor tijdelijk worden uitgezet en opnieuw worden ingesteld.

In ongeveer 5 tot 10% van de gevallen is het niet mogelijk om het nieuwe zonnescherm doek vanaf de zijkant in het zonnescherm te schuiven. Dit is vaak het geval wanneer het een volledig gesloten cassette betreft of wanneer het zonnescherm zich tussen twee muren bevindt. In dit geval zijn er twee oplossingen om alsnog het zonweringdoek te vervangen:

 • U haalt het zonnescherm in zijn geheel van de muur. Het vervangen van het zonnescherm doek is hierdoor nog steeds mogelijk, maar neemt meer tijd in beslag.
 • U kiest voor een zonneschermdoek met een easy-click. Hierbij wordt een kunststof strip aan de bovenzijde van het doek gemaakt, welke u in de doekgleuf van de buis klikt. 

Bekijk eens onze referentiepagina en zie bij hoeveel verschillende typen zonneschermen het zonweringsdoek al is vervangen! Wij beantwoorden graag uw vragen over doekvervanging bij uw type zonnescherm. Bel ons gerust op 078-2600033.


Opmeten van het bestaande zonneschermdoek

Hoe meet ik mijn bestaande zonneschermdoek op?

De breedtemaat van uw bestaande zonneschermdoek meet u op door met een rolmaat van links naar rechts de exacte maat te meten. Noteer de breedtemaat in (halve) centimeters. 

Houd rekening met het volgende:

 • Meet u een rond getal, bijvoorbeeld 350, 400 of 450 centimeter? Dan kan het zijn dat u de breedtemaat van het zonnescherm heeft gemeten en niet de bestaande zonneschermdoekmaat. Controleer dit goed!
 • Beschikt u nog over de aankoopbon van uw zonnescherm? Neem dan niet blindelings de maten over die hierop staan vermeld. In de meeste gevallen betreffen dit namelijk de maten van de aluminium cassette. Wij raden te allen tijde aan het zonnescherm doek te na meten.
 • Is het bestaande doek op diverse plekken gescheurd en kunt u daardoor geen nauwkeurige meting doen? Meet dan de breedtemaat op van het zonweringdoek bij de onder- of bovenzijde. Hier zijn de zogenoemde zomen geconfectioneerd, die vaak nog in tact zijn.

Bij een handbediend zonnescherm dient het opmeten van de uitvalmaat te gebeuren als het doek helemaal slap hangt. U meet de totale maat vanaf de voorlijst tot en met de bovenbuis in centimeters. Bij elektrische zonneschermen kunt u de hoogtemaat opmeten wanneer het zonnescherm doek strak hangt. Vergeet daarbij niet rekening te houden met het doek dat nog op de rol van de bovenbuis zit. De functie van dit extra stuk doek is dat het de speling op het doek ten goede komt. Het doek staat hierdoor niet constant strak en onder spanning als deze helemaal uit is. Het is dus van belang om dit extra stuk ook mee te nemen bij het opmeten van het zonweringdoek. Vaak is dit een kwestie van schatten. In de meeste gevallen heeft het zonneschermdoek een standaard uitvalmaat van 160, 200, 250 of 300 centimeter. Indien u bijvoorbeeld een uitvalmaat van 235 of 240 centimeter meet en u ziet nog een stuk doek op de rol van de bovenbuis zitten, dan kunt u er vanuit gaan dat de definitieve uitvalmaat in dit geval 250 centimeter betreft.

Raadpleeg onze montagevideo, zodat u stapsgewijs kunt u zien hoe het opmeten van een zonneschermdoek in de praktijk werkt.


Kleurstalen

Kan ik gratis kleurstalen aanvragen?

Hoe ziet een kleur op onze website er in het echt uit? Dat proberen wij zo duidelijk mogelijk af te beelden middels de foto’s van de kleuren in daglicht en onze referenties. Gelukkig kunt u van tevoren al een voorproefje krijgen van de 70 kleuren uit ons assortiment door gratis kleurstalen aan te vragen. 

 • Doekstalen van alle kleuren hebben wij op voorraad
 • De levertijd van stalen bedraagt maximaal één werkdag
 • Vraag uw kleurstalen aan via onze live chat of via info@zonneschermdoek.nl. Wij hebben slechts twee dingen van u nodig: de gewenste kleurnummers en uw adresgegevens

Vraagt u kleurstalen aan van een streepdessin? Let dan op de verschillende streepbreedtes (10, 15, 20 of zelfs 30 centimeter per streep). Per doekkleur staat vermeld hoe breed de streep is. Bent u op zoek naar een effen zonneschermdoek? Dan heeft u de keuze uit naadloze confectie en confectie in banen. Gaat uw voorkeur uit naar naadloze confectie? Let dan op dat niet iedere effen zonneschermdoek kleur naadloos kan worden geconfectioneerd.


Eigenschappen Tibelly zonweringdoek

Wat zijn de eigenschappen van een Tibelly zonweringdoek?

Zonneschermdoek.nl werkt exclusief met het merk Tibelly. Ieder zonweringdoek van Tibelly krijgt een extra water- en vuilafstotende nabehandeling. Hierdoor is het schoonmaken van uw zonweringdoek eenvoudig. Afnemen met lauw water en een borstel volstaat voor een lange levensduur van uw doek. Laat het doek bij voorkeur niet te lang vochtig opgerold in de cassette zitten. Laat het doek drogen en luchten na een regenbui of schoonmaakbeurt. Een Tibelly zonweringdoek houdt, ongeacht de kleur van het doek, tenminste:

 • 90% van de UV-straling (99% van de UVB-straling)
 • 70% van de zonnewarmte
 • 72% van de zichtbare straling tegen.

De zonneschermdoeken uit ons assortiment zijn:

 • 0,64 millimeter dik en wegen 290 gram per vierkante meter.

Ieder Tibelly doek wordt geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels. De kleur zit in het hart van de vezel, waardoor het doek een uitzonderlijke, langdurige kleurechtheid krijgt. Bij normaal gebruik gaat dit zonweringdoek gemiddeld zo’n 20 jaar mee!

In het artikel Kwaliteit Tibelly zonneschermdoek en type stof leest u aanvullende informatie.


Verkopen jullie ook waterdichte zonneschermdoeken in plaats van waterafstotend?

Bent u op zoek naar een waterdicht zonweringsdoek voor bijvoorbeeld horeca of een winkel? Ook dat is mogelijk bij Zonneschermdoek.nl. De meerprijs bedraagt €9,- per m2. Dus de standaard vierkante meterprijs voor waterdicht zonnedoek bedraagt €38,95 per m2 (incl. BTW), ongeacht een effen of streepkleur. 

Het verschil tussen een waterdicht en waterafstotend zonneschermdoek is dat de vezels bij een waterdicht doek nog dichter tegen elkaar aan geweven zijn. Bovendien krijgt een waterdicht acryldoek een speciale coating en is het dikker qua stof dan een waterafstotend doek. Het waterdichte doek is van het gerenommeerde merk Dickson. Via de volgende link kunt u kijken uit welke doekkleuren u kunt kiezen: http://www.dickson-constant.com/nl/NL/zoekmotor?catalogue=dickson&s=max

In het nieuwsartikel Waterafstotend zonneschermdoek van Tibelly leest u meer informatie over de verschillen tussen waterafstotend en waterdicht zonnescherm doek. 


Naadloze confectie of met stiknaden

Welke zonweringdoeken worden naadloos geconfectioneerd en welke met stiknaden?

Naadloze confectie
De doekcollecties van onze zeer gerenommeerde doekleverancier Tibelly zijn volledig afgestemd op de trends en smaak van de Nederlandse consument. Kwaliteit en innovatie staan hoog in het vaandel bij Tibelly, zoals te zien is bij het vernieuwde Tibelly Uni XL naadloos acryldoek. 

Deze collectie bestaat uit 15 doekkleuren die volledig naadloos (uit één stuk) geconfectioneerd kunnen worden. Tevens zijn de meeste kleuren uit deze collectie tegen 10% korting leverbaar, deze kleuren zijn terug te vinden bij de deal van de maand. U betaalt niet de gebruikelijke €29,95 per m2 voor deze effen kleuren, maar slechts €26,95 per m2. Deze naadloze doekkleuren zijn te verkrijgen in de volgende uitvalmaten: 1.60m, 2.00m, 2.50m en 3.20m. Met uitzondering van doekkleur T112 (rood), deze doekkleur kan uit één stuk worden gemaakt tot een uitvalmaat van 250 cm. De kleuren T107 (geel) en T109 (oker) kunnen tot 200 cm naadloos worden vervaardigd.

De volgende doekkleuren kunnen naadloos (dus uit één stuk) geconfectioneerd worden:

 • T100 (wit), T101 (licht beige), T102 (beige)
 • T107 (geel), T109 (oker), T112 (rood), T113 (donkerrood), T117 (donkergroen)
 • T118 (blauw), T121 (lichtgrijs), T122 (grijs), T131 (carbon), T138 (lichtgrijs chiné), T139 (donkergrijs chiné)
 • T340 (oranje), T365 (zwart/antraciet met licht wit streepje), T366 (taupe), T367 (antraciet grijs), T368 (zwart)

Stiknaden
Iedere gestreepte doekkleur wordt in banen van 1.20m geconfectioneerd. De stiknaad die beide banen aan elkaar verbindt, kan tegenwoordig zowel worden verlijmd als gestikt. Met beide methoden van confectioneren hebben wij zeer goede ervaringen. Een zonweringdoek wordt standaard gestikt, aangezien deze methode minder arbeidsintensief is dan verlijmen.

Indien u graag een verlijmd zonweringdoek wilt bestellen, dan kunt u dit aangeven in het stappenplan bij 'opmerkingen'. Hier zijn uiteraard geen meerkosten aan verbonden. Het nadeel aan deze methode is dat de zijzomen een bepaalde golfbeweging kunnen vormen en zodoende kunnen gaan afhangen. Zonweringdoek rekt uit wanneer er spanning opkomt en krimpt in als de druk wordt weggenomen. Dit inkrimpen van de stof gebeurt bij verlijmde zonweringdoeken niet meer, aangezien het weefsel tijdens het confectieproces wordt verwarmd. De kwaliteit van verlijmde acryldoeken (en bijbehorende lange levensduur van de lijmlagen) zal echter niet verloren gaan door mogelijk golvende of afhangende zijzomen.  

Ook een aantal effen doekkleuren worden in banen van 1.20m geconfectioneerd, bijvoorbeeld doekkleur T114 (bordeaux rood) en T120 (donkerblauw). Bij iedere doekkleur staat vermeld hoe deze wordt geconfectioneerd, naadloos of in banen.

Bij verouderde zonweringdoeken gebeurt het zo nu en dan dat de stiknaden loslaten. Zo'n 15 jaar geleden heeft zich een periode voorgedaan, waarin minder goede garen in het doek zijn verwerkt. Inmiddels is de kwaliteit van de garen aanzienlijk verbeterd en komen deze slijtageklachten niet meer voor.


Afwerking zonweringdoek

Hoe wordt het zonneschermdoek afgewerkt?

Zonweringdoek in banen
Ieder zonneschermdoek uit ons assortiment wordt standaard voorzien van een zoom aan de boven- en onderkant, waarin een kunststof doekpees kan worden geschoven. Daarnaast wordt in ieder zonneschermdoek, dat in banen is geconfectioneerd, standaard uitgevoerd met een dubbel gestikte naad bij de onderzoom. Op de onderzoom van het doek staat namelijk de meeste spanning. Door hier een dubbel gestikte naad te confectioneren, wordt hierdoor de levensduur verlengt. Beide zijkanten van het zonweringdoek worden voorzien van een zijzoom van ongeveer 5 centimeter. 

Naadloos zonweringdoek
Een naadloos zonweringdoek wordt aan beide zijdes ultrasonisch gesneden, er bevindt zich dus geen zijzoom bij deze doeken. Een van de voordelen hiervan is dat er geen verdikking optreedt bij het oprollen. Daarnaast gaat het doek niet rafelen aan de zijkant. Ook een naadloos doek voor uw zonnescherm wordt aan de boven- en onderzijde voorzien van een peeszoom.

Verstevigingshoeken
Wij bieden u de mogelijkheid om uw nieuwe zonweringdoek te voorzien van verstevigingshoeken. Verstevigingshoeken worden toegepast om de klappen die het doek maakt door windbelasting tegen te houden. Deze hoeken worden links- en rechts onderin het zonneschermdoek geconfectioneerd bij de onderzoom. De garens van de verstevigingshoeken worden in dezelfde kleur als het zonweringdoek geconfectioneerd, zodat deze nauwelijks opvallen. Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien. De kosten bedragen €19,95 (voor twee stuks). Bij het opmerkingenveld in de laatste stap van het bestelproces kunt u aangeven dat u verstevigingshoeken wenst. De kosten hiervoor worden achteraf in rekening gebracht. Neem gerust contact met ons op, mocht u nog vragen hebben over de verstevigingshoeken. 

In het nieuwsartikel Hoe wordt uw nieuwe zonneschermdoek afgewerkt? leest u nog meer informatie over de afwerking van een Tibelly zonneschermdoek. 


Confectioneren van een zoom

Wordt er standaard aan beide kanten een zoom geconfectioneerd?


Een zoom is een soort tunnel waar gemakkelijk de kunststof doekpezen in kunnen worden geschoven. Ook bij het nieuwe zonweringdoek worden exact dezelfde zomen (boven en onder) geconfectioneerd als bij uw oude zonweringdoek. De 3cm hoge zomen zijn aan beide zijkanten dichtgestikt, zodat de doekpees strak in de zoom zit. De opening van de zoom van het zonneschermdoek zit aan de binnenkant (zie onderstaande foto). Bij het opmeten van de uitvalmaat van het bestaande zonweringsdoek kunt u de zomen optellen. In de meeste gevallen is de uitvalmaat 160cm, 200cm, 250cm of 300cm (inclusief beide zomen).


Doekpezen

Wat bedoelt u met doekpezen?


Zoals u misschien al heeft gezien, zit bij ieder zonweringdoek aan beide kanten een kunststof of aluminium doekpees. Bij het confectioneren van het zonneschermdoek wordt aan beide kanten een zoom genaaid. In deze zomen is een kleine opening gecreëerd, waar u de doekpees in kunt schuiven. De doekpezen van het bestaande zonweringdoek kunnen opnieuw worden gebruikt voor het nieuwe doek. Bij zonneschermdoeken van 30 jaar of ouder bestaat de kans dat de kunststof doekpezen versleten zijn. Indien gewenst kunt u nieuwe doekpezen toevoegen aan uw bestelling, dit kan in de derde stap van het bestelproces. De kosten voor nieuwe doekpezen bedragen €9,95 ongeacht de afmetingen van uw zonweringdoek.

Het opmeten van de dikte van de doekpezen geschiet nauwkeurig te gebeuren, aangezien de zoom anders niet in de doekgleuf van de buis past of te los in diezelfde doekgleuf zit. U kunt de dikte van de kunststof doekpees (5mm of 6mm) het best opmeten met een schuifmaat. Bekijk onze video waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd.


Volant (strook doek onder het zonnescherm)

Kan ik ook een volant (strook textiel onder het zonnescherm) bestellen?

Een volant of 'valletje' is een strook textiel onder de voorlijst van een uitvalscherm of knikarmscherm. Deze volant is vrijwel altijd in hetzelfde patroon genaaid als het zonneschermdoek zelf. De volant is: 

 • Te bestellen in combinatie met een nieuw zonweringdoek
 • In twee varianten te verkrijgen: de traditioneel golvende vorm of de rechte vorm 
 • Standaard confectiehoogte van 25cm, maar 30cm of 35cm hoog is ook mogelijk  

De prijzen voor een volant van 25cm hoog zijn als volgt: 

 • Effen doekkleur: €16,95 per strekkende meter (bij een zonnescherm van 5 meter breed: 5m x €16,95 = €84,75 incl. BTW) 
 • Streep doekkleur: €16,95 per strekkende meter (bij een zonnescherm van 3,50m breed: 3,50m x €16,95 = €59,33 incl. BTW) 

Een volant bedrukken met een logo of tekst behoort ook tot mogelijkheden, net als het bestellen van een losse volant


Snelmontagestrip/klikpees

Kan ik een zonneschermdoek bestellen met een snelmontagestrip/klikpees?

Het is ook mogelijk een zonweringdoek te confectioneren met een snelmontagestrip (zie onderstaande foto). Voor deze mogelijkheid wordt meestal gekozen wanneer het zonnescherm zich tussen twee muren bevindt. De strip monteert u eenvoudig in de doekgleuf van de bovenbuis.

Het is raadzaam om in deze situatie twee extra slagen om de rol te nemen, één slag is ongeveer 20cm. Er zijn verder geen extra kosten verbonden aan de snelmontagestrip. U dient binnen het opmerkingenveld in de allerlaatste stap van het bestelproces (nadat u uw adresgegevens heeft ingevuld en een betaalmethode heeft gekozen) aan te geven dat uw voorkeur uitgaat naar een snelmontagestrip. Bij deze confectievorm is het belangrijk om te weten of het doek onder- of bovenlangs oprolt op de bovenbuis. Ook dit dient vermeld te worden binnen het opmerkingenveld in de allerlaatste stap van het bestelproces (nadat u uw adresgegevens heeft ingevuld en een betaalmethode heeft gekozen).

Aanvullende informatie over de snelmontagestrip leest u in het artikel Zonneschermdoek vervangen met behulp van snelmontagestrip.
 


Zonweringdoek van Dickson, Swela of Sattler

Levert Zonneschermdoek.nl naast Tibelly ook zonneschermdoeken van andere merken?

Op Zonneschermdoek.nl bieden wij maar liefst 70 verschillende kleuren zonneschermdoek aan van het merk Tibelly. Zit er geen kleur tussen die u aanspreekt of bent u specifiek op zoek naar een doekkleur van Dickson, Swela of Sattler? Ook voor deze merken kunt u bij Zonneschermdoek.nl terecht. Graag vernemen wij via info@zonneschermdoek.nl het kleurnummer dat u wenst, zodat wij kunnen nakijken of deze kleur leverbaar is.


Zonweringonderdelen

Kan ik ook onderdelen voor mijn zonnescherm op Zonneschermdoek.nl bestellen?

Via Zonneschermdoek.nl kunt u nieuwe doekpezen bestellen voor uw zonneschermdoek. In veel gevallen kunnen de pezen die zich in het huidige zonweringdoek bevinden, worden hergebruikt. Mochten deze aan vervanging toe zijn, dan kunt u deze tegen een prijs van €9,95 toevoegen aan uw bestelling in de derde stap van het bestelproces. Mochten andere onderdelen van uw zonnescherm aan vervanging toe zijn, laat het ons gerust weten. Wij kunnen tegen een kleine meerprijs onder andere een nieuwe bandopwinder, katrol en optrekband leveren. Vul uw wensen in bij het opmerkingenveld bij het afronden van uw bestelling of neem voor het plaatsen van uw bestelling met ons op door te e-mailen naar info@zonneschermdoek.nl of te bellen naar 078-2600033.


Inhuren van een monteur

Kan ik een monteur inhuren die mijn zonweringdoek vervangt?

Wij raden u aan zelf het doek van uw zonnescherm te vervangen, wellicht met behulp van een handige kennis, familielid of buurman. U bespaart hiermee de kosten van het inhuren van een monteur. Bij ieder type zonnescherm is het namelijk mogelijk om het zonneschermdoek te vervangen. Of u nu over een elektrisch of handbediend, knikarm- of uitvalscherm beschikt. Bekijk onze montagevideo's om te zien hoe u bijvoorbeeld het doek van uw zonnescherm zelf kunt opmeten. Daarnaast hebben wij een video opgenomen waarin wij u laten zien hoe eenvoudig u het zonneschermdoek van een elektrisch en een handbediend zonneschermdoek kunt vervangen. Bij uw bestelling ontvangt u overigens ook een montage-instructie, waarin nog eens stap voor stap uitgelegd wordt hoe u uw zonweringdoek kunt vervangen. Heeft u tijdens het vervangen van het zonneschermdoek advies nodig? U kunt ons 7 dagen per week bereiken via 078-2600033 (08.00 t/m 21.00 uur) of via info@zonneschermdoek.nl. Bekijk ook eens onze referentiepagina, waar u de ervaringen en foto’s kunt bekijken van onze klanten.

Indien u opziet tegen het vervangingsproces, kunt u het monteren van uw zonneschermdoek uitbesteden aan een monteur. Wij beschikken niet over monteurs, maar wij kunnen wel kijken of wij toevallig monteurs in uw regio kennen die jarenlange ervaring hebben in de zonweringbranche. De montageprijs is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het type zonnescherm, de bereikbaarheid van het zonnescherm en natuurlijk de staat van het scherm. De montageprijs kan vaak worden bepaald op basis van een aantal foto’s van uw zonnescherm of er kan een afspraak worden gemaakt waarbij de monteur de situatie komt bekijken. U dient al snel rekening te houden
met een montageprijs vanaf €200,- om uw zonneschermdoek te vernieuwen.


het Montageproces

Mijn zonweringdoek vervangen, kan ik dit wel?

Het doek van uw zonnescherm zelf vernieuwen, is eenvoudiger dan u denkt. Al ruim 300 mensen gingen u voor, lees de ervaringen en bekijk de foto's van het eindresultaat van onze klanten.

Bekijk ook onze pagina met onze montagevideo’s, waarin wij u het volgende laten zien:

 • Hoe meet u het doek van uw zonnescherm op
 • Hoe kunt u de dikte van de bestaande doekpezen opmeten
 • Hoe kunt u het zonneschermdoek van een elektrisch bediend zonnescherm vervangen
 • Hoe kunt u het zonweringdoek van een handbediend zonnescherm vervangen

Heeft u na het zien van deze video’s nog vragen, bel of e-mail ons gerust voor advies. Iedere dag kunt u ons bereiken via 078-2600033 (08.00 t/m 21.00 uur) of via info@zonneschermdoek.nl. Uiteraard kunt u ook onze livechat raadplegen! Bij uw bestelling ontvangt u van ons een montage-instructie, waarin wij nog eens stap voor stap uitleggen hoe u het doek van uw zonnescherm kunt vervangen.


Levering in België

Levert Zonneschermdoek.nl ook zonneluifeldoeken in België?


Vanzelfsprekend versturen wij ook zonneluifeldoeken naar België. Wij hebben zelfs een Belgische webshopvariant: www.zonneschermdoek.be. Hier kunt u via hetzelfde stappenplan een bestelling plaatsen en eenvoudig afrekenen met het MisterCash-betaalsysteem. 

U heeft de keuze uit de volgende betaalmogelijkheden: 

 • U betaalt het totaalbedrag via Bancontact/MisterCash, KBC/CBC, Belfius Direct Net, Creditcard of iDeal
 • U betaalt 40% aan via Bancontact/MisterCash en betaatl het restant (60%) aan de deur bij levering

De levertijd van zonneluifeldoeken bedraagt 10 tot 12 werkdagen. 


Verzending

Hoe wordt het zonneschermdoek verstuurd?

Zonneschermdoek.nl levert zonweringdoeken door heel Nederland en België. Het zonweringdoek wordt netjes op een kartonnen koker gerold, dus niet opgevouwen! Binnen 10 werkdagen wordt uw nieuwe zonweringdoek kosteloos bij u thuisbezorgd (bij bestellingen onder de €250,- wordt €19,95 verzendkosten in rekening gebracht). U heeft tevens de mogelijkheid om het doek voor zonnescherm op te halen in Alblasserdam. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Uw bestelling wordt bezorgd door transportbedrijf TransMission. Op de dag dat uw bestelling wordt bezorgd, ontvangt u een track&trace code, zodat u uw pakket kunt volgen. Indien u niet aanwezig bent op het moment van afleveren, dan wordt er een niet-thuis-kaart in de brievenbus gedaan. U kunt dan een nieuwe bezorgafspraak inplannen.  Wanneer u kiest voor het afhalen van uw bestelling in Alblasserdam, plannen wij met u een afspraak in.


Betaalmogelijkheden

Uit welke betaalmogelijkheden kan ik kiezen?

Wij bieden u een aantal betaalopties aan:

 • Het volledige bedrag betaalt u in één keer via iDeal, Bancontact/MisterCash of creditcard (MasterCard, Maestro of Visa)
 • U doet vooraf een aanbetaling van 40% en deze rekent u af via iDeal of Bancontact/MisterCash. De resterende 60% van het totaalbedrag betaalt u vervolgens contant bij levering van het zonneschermdoek (onder rembours) aan de chauffeur. Let op! Hier zijn €7,95 rembourskosten aan verbonden

Alle genoemde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.


Vrijblijvende offerte

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen door een e-mail te sturen naar info@zonneschermdoek.nl. Graag vernemen wij om wat voor zonneschermdoek(en) het gaat en of u daarbij een monteur nodig heeft, bijvoorbeeld voor het vervangen van de zonweringdoeken. Indien u in de gelegenheid bent een aantal foto's te maken van de situatie en deze naar ons te e-mailen, dan kunnen wij een indicatie van de kosten maken. Wilt u een offerte voor het bedrukken van een zonneschermdoek of wilt u een losse volant bestellen? Ook hiervoor kunt u een offerte aanvragen.


Garantie en eventuele klachten

Wat is de garantie op producten van Zonneschermdoek.nl en wat kan ik doen bij een eventuele klacht?

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat u als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor al onze producten geldt een fabrieksgarantie van vijf jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Het team van Zonneschermdoek.nl kiest met Tibelly voor een leverancier met jarenlange ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardig acryldoek. Tibelly zonweringdoek is geweven met een in de massa gekleurde acrylvezel en tevens speciaal ontworpen voor duurzaam buitengebruik. Daarnaast is dit type zonweringdoek een technisch weefsel dat moet voldoen aan strenge technische eisen. U kunt hierbij denken aan waterdichtheid, stevigheid en gewicht van de stof. Zodoende geeft Zonneschermdoek.nl standaard, naast de wettelijke garantie,
een eigen garantie van vijf jaar op al haar producten. Deze eigen garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

Toch kunnen er onregelmatigheden optreden tijdens het confectieproces of na het vervangen van uw zonweringdoek. In de volgende situaties is het bedrijf achter Zonneschermdoek.nl (Sunshade Netherlands) verantwoordelijk voor de ontstane schade: 

 • Afwerking confectie niet in orde: er kan zich een situatie voordoen dat de confectie van het door u gekozen zonweringdoek niet netjes is afgewerkt, bijvoorbeeld door een confectiefout bij de zomen, zijkanten of eventuele naden. In dat geval is Zonneschermdoek.nl verantwoordelijk voor de geconstateerde schade. Graag ontvangen wij van u een of meerdere foto’s van de weeffout, zodat wij de situatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Vervolgens wordt er zo spoedig mogelijk een afspraak gemaakt om het doek op te halen.
   
 • Transportschade: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo kan het gebeuren dat er schade ontstaat tijdens het transport van het naaiatelier naar de klant. Ook in dat geval is Zonneschermdoek.nl verantwoordelijk voor de ontstane schade. Graag ontvangen wij een of meerdere foto's van de transportschade, zodat wij de situatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen.

In de bovenstaande gevallen is er sprake van non-conform product. U dient in deze gevallen binnen een redelijke termijn van twee maanden na de ontdekking van de fout bij ons een klacht in te dienen. Er zal dan zo spoedig mogelijk een oplossing worden gezocht voor het probleem, uiteraard in goed overleg met u als klant. 

In de volgende situaties is Zonneschermdoek.nl niet verantwoordelijk voor de ontstane schade:

 • Foutieve kleurkeuze: bij twijfel over de kleurkeuze biedt Zonneschermdoek.nl u de mogelijkheid om  kosteloos een kleurstaal aan te vragen. Mocht deze  kleurstaal op het moment van uw aanvraag niet voorradig zijn, dan sturen wij u een foto van de desbetreffende kleurstaal in daglicht. Het is raadzaam bij twijfel  een aantal foto’s van meerdere kleurstalen aan te vragen die overeen komen met uw wens. Indien u geen kleurstaal of foto heeft aangevraagd en u bestelt een kleur die u toch niet wilt (nadat u deze specifieke kleur wel heeft gekozen tijdens het bestelproces), dan valt dit logischerwijs onder uw eigen verantwoordelijkheid.
   
 • Foutieve breedte- of uitvalmaat: het kan zijn dat de afmetingen die u heeft ingevoerd niet overeen komen met de werkelijke afmetingen van het doek. Hier komt u vaak pas achter zodra u het doek heeft ontvangen. Het opmeten van een zonweringdoek geschiedt op eigen risico en hier hebben wij geen invloed op. Een meetfout is dus uw eigen verantwoordelijkheid. 
   
 • Wafel- of plooivorming: indien het doek voorzien is van naden kan het voorkomen dat hier wafel- of plooivorming ontstaat. Dit fenomeen komt tot stand door de dubbele dikte rond het niveau van de naden in combinatie met de spanning die uitgeoefend wordt op de armen van het zonnescherm. In de praktijk kan dit probleem zich alleen voordoen bij een hevige regenbui. Ook in dit geval kunnen wij in geen geval aansprakelijk worden gesteld, aangezien deze onregelmatigheden in geen geval afbreuk doen aan de technische prestaties en levensduur van het zonweringdoek. 

Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan kunt u contact met ons opnemen via info@zonneschermdoek.nl. U krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw klacht een inhoudelijke reactie. Mocht u het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/)

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).