Veelgestelde vragen: Waar gaat uw vraag over?

Wat zijn de eigenschappen van een Tibelly zonweringdoek?

Zonneschermdoek.nl werkt exclusief met het merk Tibelly. Ieder zonweringdoek van Tibelly krijgt een extra water- en vuilafstotende nabehandeling. Hierdoor is het schoonmaken van uw zonweringdoek eenvoudig. Afnemen met lauw water en een borstel volstaat voor een lange levensduur van uw doek. Laat het doek bij voorkeur niet te lang vochtig opgerold in de cassette zitten. Laat het doek drogen en luchten na een regenbui of schoonmaakbeurt. Een Tibelly zonweringdoek houdt, ongeacht de kleur van het doek, tenminste:

  • 90% van de UV-straling (99% van de UVB-straling)
  • 70% van de zonnewarmte
  • 72% van de zichtbare straling tegen.

De zonneschermdoeken uit ons assortiment zijn:

  • 0,64 millimeter dik en wegen 290 gram per vierkante meter.

Ieder Tibelly doek wordt geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels. De kleur zit in het hart van de vezel, waardoor het doek een uitzonderlijke, langdurige kleurechtheid krijgt. Bij normaal gebruik gaat dit zonweringdoek gemiddeld zo’n 20 jaar mee!

In het artikel Kwaliteit Tibelly zonneschermdoek en type stof leest u aanvullende informatie.


Welke zonweringdoeken worden naadloos geconfectioneerd en welke met stiknaden?

Naadloze confectie
De doekcollecties van onze zeer gerenommeerde doekleverancier Tibelly zijn volledig afgestemd op de trends en smaak van de Nederlandse consument. Kwaliteit en innovatie staan hoog in het vaandel bij Tibelly, zoals te zien is bij het vernieuwde Tibelly Uni XL naadloos acryldoek. 

Deze collectie bestaat uit 15 doekkleuren die volledig naadloos (uit één stuk) geconfectioneerd kunnen worden. Deze naadloze doekkleuren zijn te verkrijgen in de volgende uitvalmaten: 160 cm, 200 cm, 250 cm en 320 cm. Met uitzondering van doekkleuren T107 (geel), T109 (oker) en T112 (rood), deze doekkleuren kunnen uit één stuk worden gemaakt tot een uitvalmaat van 200 cm. 

De volgende doekkleuren kunnen naadloos (dus uit één stuk) geconfectioneerd worden:

  • T100 (wit), T101 (licht beige), T102 (beige)
  • T107 (geel), T109 (oker), T112 (rood), T113 (donkerrood), T117 (donkergroen)
  • T118 (blauw), T121 (lichtgrijs), T122 (grijs), T131 (carbon), T138 (lichtgrijs chiné), T139 (donkergrijs chiné)
  • T365 (zwart/antraciet met licht wit streepje), T366 (taupe), T367 (antraciet grijs), T368 (zwart)

Stiknaden
Iedere gestreepte doekkleur wordt in banen van 120 centimeter aan elkaar geconfectioneerd. De stiknaad die beide banen aan elkaar verbindt, wordt standaard dubbel gestikt met UV-werende garens, die dezelfde kleur hebben als het zonweringdoek.

Ook een aantal effen doekkleuren worden in banen van 120 centimeter geconfectioneerd, bijvoorbeeld doekkleur T114 (bordeaux rood) en T120 (donkerblauw). Bij iedere doekkleur staat vermeld hoe deze wordt geconfectioneerd, naadloos of in banen.

Bij verouderde zonweringdoeken gebeurt het zo nu en dan dat de stiknaden loslaten. Zo'n 20 - 25 jaar geleden heeft zich een periode voorgedaan, waarin minder goede garens in het doek zijn verwerkt. Inmiddels is de kwaliteit van de garen aanzienlijk verbeterd en komen deze slijtageklachten niet meer voor.


Hoe wordt het zonneschermdoek afgewerkt?

Zonweringdoek in banen
Ieder zonneschermdoek uit ons assortiment wordt standaard voorzien van een zoom aan de boven- en onderkant, waarin een kunststof doekpees kan worden geschoven. Daarnaast wordt in ieder zonneschermdoek, dat in banen is geconfectioneerd, standaard uitgevoerd met een dubbel gestikte naad bij de onderzoom. Op de onderzoom van het doek staat namelijk de meeste spanning. Door hier een dubbel gestikte naad te confectioneren, wordt hierdoor de levensduur verlengt. Beide zijkanten van het zonweringdoek worden voorzien van een zijzoom van ongeveer 5 centimeter. 

Naadloos zonweringdoek
Een naadloos zonweringdoek wordt aan beide zijdes ultrasonisch gesneden, er bevindt zich dus geen zijzoom bij deze doeken. Een van de voordelen hiervan is dat er geen verdikking optreedt bij het oprollen. Daarnaast gaat het doek niet rafelen aan de zijkant. Ook een naadloos doek voor uw zonnescherm wordt aan de boven- en onderzijde voorzien van een peeszoom.

Verstevigingshoeken
Wij bieden u de mogelijkheid om uw nieuwe zonweringdoek te voorzien van verstevigingshoeken. Verstevigingshoeken worden toegepast om de klappen die het doek maakt door windbelasting tegen te houden. Deze hoeken worden links- en rechts onderin het zonneschermdoek geconfectioneerd bij de onderzoom. De garens van de verstevigingshoeken worden in dezelfde kleur als het zonweringdoek geconfectioneerd, zodat deze nauwelijks opvallen. Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien. De kosten bedragen €19,95 (voor twee stuks). Bij het opmerkingenveld in de laatste stap van het bestelproces kunt u aangeven dat u verstevigingshoeken wenst. De kosten hiervoor worden achteraf in rekening gebracht. Neem gerust contact met ons op, mocht u nog vragen hebben over de verstevigingshoeken. 

In het nieuwsartikel Hoe wordt uw nieuwe zonneschermdoek afgewerkt? leest u nog meer informatie over de afwerking van een Tibelly zonneschermdoek. 


Wordt er standaard aan beide kanten een zoom geconfectioneerd?


Een zoom is een soort tunnel waar gemakkelijk de kunststof doekpezen in kunnen worden geschoven. Ook bij het nieuwe zonweringdoek worden exact dezelfde zomen (boven en onder) geconfectioneerd als bij uw oude zonweringdoek. De 3cm hoge zomen zijn aan beide zijkanten dichtgestikt, zodat de doekpees strak in de zoom zit. De opening van de zoom van het zonneschermdoek zit aan de binnenkant (zie onderstaande foto). Bij het opmeten van de uitvalmaat van het bestaande zonweringsdoek kunt u de zomen optellen. In de meeste gevallen is de uitvalmaat 160cm, 200cm, 250cm of 300cm (inclusief beide zomen).


Levert Zonneschermdoek.nl naast Tibelly ook zonneschermdoeken van andere merken?

Op Zonneschermdoek.nl bieden wij maar liefst 70 verschillende kleuren zonneschermdoek aan van het merk Tibelly. Zit er geen kleur tussen die u aanspreekt of bent u specifiek op zoek naar een doekkleur van Dickson, Swela of Sattler? Ook voor deze merken kunt u bij Zonneschermdoek.nl terecht. Graag vernemen wij via info@zonneschermdoek.nl het kleurnummer dat u wenst, zodat wij kunnen nakijken of deze kleur leverbaar is.


Verkopen jullie ook waterdichte zonneschermdoeken in plaats van waterafstotend?

Bent u op zoek naar een waterdicht zonweringsdoek voor bijvoorbeeld horeca of een winkel? Ook dat is mogelijk bij Zonneschermdoek.nl. De vierkante meterprijs voor waterdicht zonnedoek bedraagt €54,95 per m2 (incl. BTW), ongeacht een effen of streepkleur. 

Het verschil tussen een waterdicht en waterafstotend zonneschermdoek is dat de vezels bij een waterdicht doek nog dichter tegen elkaar aan geweven zijn. Bovendien krijgt een waterdicht acryldoek een speciale coating en is het dikker qua stof dan een waterafstotend doek. Het waterdichte doek is van het gerenommeerde merk Dickson. Via de volgende link kunt u kijken uit welke doekkleuren u kunt kiezen door Orchestra Max te selecterenhttps://www.dickson-constant.com/nl/zonwering-orchestra-max

In het nieuwsartikel Waterafstotend zonneschermdoek van Tibelly leest u meer informatie over de verschillen tussen waterafstotend en waterdicht zonnescherm doek.