Veelgestelde vragen: Waar gaat uw vraag over?

Kan ik gratis kleurstalen aanvragen?

Hoe ziet een kleur op onze website er in het echt uit? Dat proberen wij zo duidelijk mogelijk af te beelden middels de foto’s van de kleuren in daglicht en onze referenties. Gelukkig kunt u van tevoren al een voorproefje krijgen van de 70 kleuren uit ons assortiment door gratis kleurstalen aan te vragen. 

 • Doekstalen van alle kleuren hebben wij op voorraad
 • De levertijd van stalen bedraagt maximaal 1 tot 2 werkdagen
 • Vraag uw kleurstalen aan via onze live chat of via info@zonneschermdoek.nl. Wij hebben slechts twee dingen van u nodig: de gewenste kleurnummers en uw adresgegevens

Vraagt u kleurstalen aan van een streepdessin? Let dan op de verschillende streepbreedtes (10, 15, 20 of zelfs 30 centimeter per streep). Per doekkleur staat vermeld hoe breed de streep is. Bent u op zoek naar een effen zonneschermdoek? Dan heeft u de keuze uit naadloze confectie en confectie in banen. Gaat uw voorkeur uit naar naadloze confectie? Let dan op dat niet iedere effen zonneschermdoek kleur naadloos kan worden geconfectioneerd.


Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen door een e-mail te sturen naar info@zonneschermdoek.nl. Overigens kunt u heel eenvoudig de prijs voor uw nieuwe doek berekenen door stap1 tot en met 3 van ons bestelproces te doorlopen. U kiest de gewenste kleur in stap 1, in stap 2 vult u de afmetingen in van uw bestaande zonnescherm doek en in stap 3 ziet u de prijs. Wilt u een offerte voor het bedrukken van een zonneschermdoek of wilt u een losse volant bestellen? Ook hiervoor kunt u een offerte aanvragen.


Hoe wordt het zonneschermdoek verstuurd?

Zonneschermdoek.nl levert zonweringdoeken door heel Nederland en België. Het zonweringdoek wordt netjes op een kartonnen koker gerold, dus niet opgevouwen! Binnen 2 tot 3 weken wordt uw nieuwe zonweringdoek kosteloos bij u thuisbezorgd (bij bestellingen onder de €250,- wordt €14,95 verzendkosten in rekening gebracht). 

Uw bestelling wordt bezorgd door transportbedrijf TransMission. Op de dag dat uw bestelling wordt bezorgd, ontvangt u een track&trace code, zodat u uw pakket kunt volgen. Indien u niet aanwezig bent op het moment van afleveren, dan wordt er een niet-thuis-kaart in de brievenbus gedaan. U kunt dan een nieuwe bezorgafspraak inplannen. 


Levert Zonneschermdoek.nl ook zonneluifeldoeken in België?


Vanzelfsprekend versturen wij ook zonneluifeldoeken naar België. Wij hebben zelfs een Belgische webshopvariant: www.zonneschermdoek.be. Hier kunt u via hetzelfde stappenplan een bestelling plaatsen en eenvoudig afrekenen met het MisterCash-betaalsysteem. 

U heeft de keuze uit de volgende betaalmogelijkheden: 

 • U betaalt het totaalbedrag via Bancontact/MisterCash, KBC/CBC, Belfius Direct Net, Creditcard of iDeal
 • U betaalt 40% aan via Bancontact/MisterCash en betaatl het restant (60%) aan de deur bij levering

De levertijd van zonneluifeldoeken bedraagt 2 tot 3 weken. 


Uit welke betaalmogelijkheden kan ik kiezen?

Wij bieden u een aantal betaalopties aan:

 • Het volledige bedrag betaalt u in één keer via iDeal, Bancontact/MisterCash of creditcard (MasterCard, Maestro of Visa)
 • U doet vooraf een aanbetaling van 40% en deze rekent u af via iDeal. De resterende 60% van het totaalbedrag betaalt u vervolgens contant bij levering van het zonneschermdoek (onder rembours) aan de chauffeur. Let op! Hier zijn €7,95 rembourskosten aan verbonden

Alle genoemde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.


Wat is de garantie op producten van Zonneschermdoek.nl en wat kan ik doen bij een eventuele klacht?

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat u als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor al onze producten geldt een fabrieksgarantie van vijf jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Het team van Zonneschermdoek.nl kiest met Tibelly voor een leverancier met jarenlange ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardig acryldoek. Tibelly zonweringdoek is geweven met een in de massa gekleurde acrylvezel en tevens speciaal ontworpen voor duurzaam buitengebruik. Daarnaast is dit type zonweringdoek een technisch weefsel dat moet voldoen aan strenge technische eisen. U kunt hierbij denken aan waterdichtheid, stevigheid en gewicht van de stof. Zodoende geeft Zonneschermdoek.nl standaard, naast de wettelijke garantie, een eigen garantie van vijf jaar op al haar producten. Deze eigen garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

Toch kunnen er onregelmatigheden optreden tijdens het confectieproces of na het vervangen van uw zonweringdoek. In de volgende situaties is het bedrijf achter Zonneschermdoek.nl (Sunshade Europe BV) verantwoordelijk voor de ontstane schade: 

 • Afwerking confectie niet in orde: er kan zich een situatie voordoen dat de confectie van het door u gekozen zonweringdoek niet netjes is afgewerkt, bijvoorbeeld door een confectiefout bij de zomen, zijkanten of eventuele naden. In dat geval is Zonneschermdoek.nl verantwoordelijk voor de geconstateerde schade. Graag ontvangen wij van u een of meerdere foto’s van de weeffout, zodat wij de situatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Vervolgens wordt er zo spoedig mogelijk een afspraak gemaakt om het doek op te halen.
   
 • Transportschade: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo kan het gebeuren dat er schade ontstaat tijdens het transport van het naaiatelier naar de klant. Ook in dat geval is Zonneschermdoek.nl verantwoordelijk voor de ontstane schade. Graag ontvangen wij een of meerdere foto's van de transportschade, zodat wij de situatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen.

In de bovenstaande gevallen is er sprake van non-conform product. U dient in deze gevallen binnen een redelijke termijn na de ontdekking van de fout bij ons een klacht in te dienen. Binnen twee maanden wordt in ieder geval als redelijk beschouwd.

In de volgende situaties is Zonneschermdoek.nl niet verantwoordelijk voor de ontstane schade:

 • Foutieve kleurkeuze: bij twijfel over de kleurkeuze biedt Zonneschermdoek.nl u de mogelijkheid om  kosteloos een kleurstaal aan te vragen. Mocht deze  kleurstaal op het moment van uw aanvraag niet voorradig zijn, dan sturen wij u een foto van de desbetreffende kleurstaal in daglicht. Het is raadzaam bij twijfel  een aantal foto’s van meerdere kleurstalen aan te vragen die overeen komen met uw wens. Indien u geen kleurstaal of foto heeft aangevraagd en u bestelt een kleur die u toch niet wilt (nadat u deze specifieke kleur wel heeft gekozen tijdens het bestelproces), dan valt dit logischerwijs onder uw eigen verantwoordelijkheid.
   
 • Foutieve breedte- of uitvalmaat: het kan zijn dat de afmetingen die u heeft ingevoerd niet overeen komen met de werkelijke afmetingen van het doek. Hier komt u vaak pas achter zodra u het doek heeft ontvangen. Het opmeten van een zonweringdoek geschiedt op eigen risico en hier hebben wij geen invloed op. Een meetfout is dus uw eigen verantwoordelijkheid. 
   
 • Wafel- of plooivorming: indien het doek voorzien is van naden kan het voorkomen dat hier wafel- of plooivorming ontstaat. Dit fenomeen komt tot stand door de dubbele dikte rond het niveau van de naden in combinatie met de spanning die uitgeoefend wordt op de armen van het zonnescherm. In de praktijk kan dit probleem zich alleen voordoen bij een hevige regenbui. Ook in dit geval kunnen wij in geen geval aansprakelijk worden gesteld, aangezien deze onregelmatigheden in geen geval afbreuk doen aan de technische prestaties en levensduur van het zonweringdoek. 

Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan kunt u contact met ons opnemen via info@zonneschermdoek.nl. U krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw klacht een inhoudelijke reactie. Mocht u het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/)

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).