Veelgestelde vragen: Waar gaat uw vraag over?

Wat bedoelt u met doekpezen?


Zoals u misschien al heeft gezien, zit bij ieder zonweringdoek aan beide kanten een kunststof of aluminium doekpees. Bij het confectioneren van het zonneschermdoek wordt aan beide kanten een zoom genaaid. In deze zomen is een kleine opening gecreëerd, waar u de doekpees in kunt schuiven. De doekpezen van het bestaande zonweringdoek kunnen opnieuw worden gebruikt voor het nieuwe doek. Bij zonneschermdoeken van 30 jaar of ouder bestaat de kans dat de kunststof doekpezen versleten zijn. Indien gewenst kunt u nieuwe doekpezen toevoegen aan uw bestelling, dit kan in de derde stap van het bestelproces. De kosten voor nieuwe doekpezen bedragen €19,95 ongeacht de afmetingen van uw zonweringdoek.

Het opmeten van de dikte van de doekpezen geschiet nauwkeurig te gebeuren, aangezien de zoom anders niet in de doekgleuf van de buis past of te los in diezelfde doekgleuf zit. U kunt de dikte van de kunststof doekpees (5mm of 6mm) het best opmeten met een schuifmaat. Bekijk onze video waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd.


Kan ik ook een volant (strook textiel onder het zonnescherm) bestellen?

Een volant of 'valletje' is een strook textiel onder de voorlijst van een uitvalscherm of knikarmscherm. Deze volant is vrijwel altijd in hetzelfde patroon genaaid als het zonneschermdoek zelf. De volant is: 

  • Te bestellen in combinatie met een nieuw zonweringdoek
  • In twee varianten te verkrijgen: de traditioneel golvende vorm of de rechte vorm 
  • Standaard confectiehoogte van 25cm, maar 30cm of 35cm hoog is ook mogelijk  

De prijzen voor een volant van 25cm hoog zijn als volgt: 

  • Effen doekkleur: €21,95 per strekkende meter (bij een zonnescherm van 5 meter breed: 5m x €21,95 = €109,75 incl. BTW) 
  • Streep doekkleur: €21,95 per strekkende meter (bij een zonnescherm van 3,50m breed: 3,50m x €21,95 = €76,83 incl. BTW) 

Een volant bedrukken met een logo of tekst behoort ook tot mogelijkheden, net als het bestellen van een losse volant


Kan ik ook onderdelen voor mijn zonnescherm op Zonneschermdoek.nl bestellen?

Via Zonneschermdoek.nl kunt u nieuwe doekpezen bestellen voor uw zonneschermdoek. In veel gevallen kunnen de pezen die zich in het huidige zonweringdoek bevinden, worden hergebruikt. Mochten deze aan vervanging toe zijn, dan kunt u deze tegen een prijs van €19,95 toevoegen aan uw bestelling in de derde stap van het bestelproces. Overige onderdelen (zoals een draaistang of eindkapje) hebben wij helaas niet op voorraad.