Montagevideo's zonweringdoek vervangen

Zonneschermdoek vervangen (handbediend scherm)

alle video's

Een zonnescherm doek vervangen van een zonnescherm dat u met de hand bediend, is vrij eenvoudig. Heeft u onze video nog niet bekeken? Begin hier dan mee, zodat u kunt zien hoe u te werk dient te gaan. Bij ieder zonnescherm dat u met de hand bediend, is het mogelijk om het zonnescherm doek te vervangen. Wij raden u wel aan om, indien het zonnescherm 20 jaar of ouder is, te controleren of u de schroeven nog los kunt krijgen. Deze kunnen namelijk na verloop van tijd zijn vastgeroest, indien er destijds geen RVS-schroeven gebruikt zijn. Indien u deze nog los kunt maken, staat niets u in de weg om uw zonnescherm doek zelf te vervangen. 

Een zonnescherm doek van een handbediend zonnescherm vervangt u gemakkelijk met twee personen. In tegenstelling tot een elektrisch bediend zonnescherm, waarbij ook de motor afgesteld dient te worden, is het bij een handbediend zonnescherm enkel een kwestie van het doorlopen van de onderstaande stappen:

  • Draai het zonnescherm helemaal uit en zorg ervoor dat het zonneschermdoek slap komt te hangen;
  • Draai het lagerblok los en vervolgens de zijkap, waarna u het zonweringdoek uit het scherm kunt schuiven;
  • Verwijder de doekpezen uit uw bestaande zonneschermdoek en schuif deze in de zomen van het nieuwe doek;
  • Tip: rol uw nieuwe doek uit over het oude, zodat het niet direct vuil wordt;
  • Schuif het zonneschermdoek in de doekgleuf aan zowel de onder- als bovenzijde en trek het doek vervolgens geleidelijk in het zonnescherm;
  • Plaats daarna het lagerblok terug en de zijkap;
  • Tot slot draait u het zonneschermdoek weer strak!

Het vervangen van het zonnescherm doek van een handbediend zonnescherm kost u hooguit 1 à 2 uur met twee personen. Mocht u een nieuwe draaistang nodig hebben of optrekband, neem dan even contact met ons op.

Bestel nu uw nieuwe zonneschermdoek!

Zodra u uw zonnescherm doek heeft ontvangen, raden wij u aan onze montagevideo nog eens te bekijken alvorens u aan de slag gaat. En vergeet onze montagehandleiding niet te gebruiken die u ontvangt bij uw bestelling. Ter aanvulling kunt u nog onze 10 tips voor de montage van uw zonneschermdoek lezen.