Montagevideo's zonweringdoek vervangen

Zonneschermdoek vervangen (elektrisch bediend zonnescherm)

alle video's

Zonnescherm doek vervangen bij een elektrisch bediend zonnescherm, hoe werkt dat eigenlijk? Dit ziet u in de bovenstaande video. Deze video begint met het opmeten van het bestaande zonnescherm doek, een proces dat vooraf gaat aan het vervangen van het doek. U meet immers eerst de breedte en hoogte op van het bestaande doek, zodat u over kunt gaan tot het bestellen van het zonneschermdoek. Aanvullend kunt u nog onze video bekijken waarin stap voor stap enkel het zonweringdoek opmeten wordt besproken.

Er zijn verschillende zonweringsmotoren, die allemaal verschillend werken. Het doel bij het vervangen van een zonnescherm doek van een elektrisch zonnescherm is altijd hetzelfde, namelijk zorgen dat het zonnescherm na doekvervanging weer automatisch op de gewenste positie stopt. Dit instellen van de gewenste positie geschiedt met behulp van drukknoppen of afstelstiften aan een van de zijkanten van het zonnescherm (zie video). Indien deze knoppen of stiften er niet zitten, dan kunt u de afstelling instellen met behulp van de afstandsbediening. Een afstandsbediening met drie ronde knoppen is bijvoorbeeld van het merk Somfy. Hoeft u geen motor af te stellen? Bekijk dan onze video voor zonnescherm doek vervanging bij een handbediend zonnescherm.

Het afstellen van de zonweringmotor is niet complex, maar vraagt wel wat aandacht. Lukt het u niet om de motor af te stellen met behulp van onze video? Ga dan op zoek naar de gebruikshandleiding van uw motor (bijvoorbeeld via Google) of maak gebruik van een van de diverse afstelvideo’s voor zonweringmotoren op YouTube. Uiteraard zijn wij altijd bereid om te kijken hoe wij u verder kunnen helpen om uw zonnescherm doek te vervangen.